• Produkty regionalne z Dygowa wyróżnione przez Europejską Sieć Dziedzictwa Kulinarnego

    Pasjonat pszczelarstwa , właściciel pasieki w Dygowie - Andrzej Rytwińki ,został uhonorowany członkostwem w  Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Certyfikat  zrzeszenia producentów, przetwórców i restauratorów różnych regionów Europy otrzymał z rąk Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Jarosława Rzepy. Od chwili
  • Ule z pasieki dygowskiej na dachu hotelu w Kołobrzegu

    Miejskie pszczelarstwo jest coraz bardziej popularne w Polsce. Pszczelarze z Dygowa - Czesław i Andrzej Rytwińscy zainstalowali kolejny raz na dachu hotelu w Kołobrzegu ule. Miejski miód, który produkują pszczoły nie jest gorszy od tego z ogrodowych czy polnych pasiek. Wielokwiatowy miód z miododajnych drzew pasa nadmorskiego wyróżnia się