• Pierwsze prace wczesnowiosenne w pasiece dygowskiej

    Nagłe ocieplenie spowodowało przebudzenie pszczół. Pierwszy wiosenny oblot daje hodowcom niezapomniane wrażenia. Ruch pszczół wokół uli jest prawie jak w sezonie letnim.  W pasiece Państwa Rytwińskich w Dygowie rozpoczęły się pierwsze wczesnowiosenne prace. Pan Czesław Rytwiński opowiedział jakie prace w pasiece są niezbędne do wykonania w tym czasie.

  • Produkty regionalne z Dygowa wyróżnione przez Europejską Sieć Dziedzictwa Kulinarnego

    Pasjonat pszczelarstwa , właściciel pasieki w Dygowie - Andrzej Rytwińki ,został uhonorowany członkostwem w  Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Certyfikat  zrzeszenia producentów, przetwórców i restauratorów różnych regionów Europy otrzymał z rąk Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego Jarosława Rzepy. Od chwili